Lamsvlees met ansjovis en kappertjes…

8 februari 013

Gisteren had ik problemen met het openbaar vervoer. Niet omdat er sneeuw lag of andere natuurrampen. Ik, en met mij nog zo’n 30 mensen, stapten in de bus met het voor ons juiste nummer 121. Daarna wisselde de chauffeur het nummer en zaten we dus allemaal in de verkeerde bus. Dat bleek pas nadat we in de verkeerde richting reden. Gelukkig mochten we er van de grommerige chauffeur allemaal weer uit. Gewoon even terug lopen naar het station!!! Daar was onze echte 121 natuurlijk al weg!!! Gevolg dat ik een uur later dan normaal thuis was. De lust om nog iets lekkers klaar te maken vergaat je dan wel. Dat werd dus een pizza gisteren.

Vandaag sneeuwde het ook bij ons in Brabant, ik had geen zin in weer een “laat-thuis avontuur” en heb vanmiddag vrij genomen. Mijn collega Elma kon het makkelijk alleen aan; bijna alle studenten waren om twaalf uur al vertrokken, bang om niet meer thuis te komen!
Vandaag verliep de thuisreis voorspoedig en was er dus tijd genoeg om een mooi stoofpotje van lamsvlees te maken;

Lamsvlees met ansjovis en kappertjes:

Voor 4 personen
1 kilo lamsvlees (van de bout of schouder, zonder bot, in dobbelstenen gesneden)
wat olijfolie of boter
2 uien in kleine stukjes
2 teentjes knoflook, even pletten en fijnhakken
1 laurierblad, 2 stukjes foelie, 4 kruidnagelen, peper
1 klein glas witte wijn, eventueel wat bouillon
1 kopje room
1 schoongeboende citroen in kleine partjes
1 eetlepel kapertjes
4 ansjovisjes
een handvol fijngehakte verse basilicum

Verhit de olie in een grote braadpan en braad het vlees daarin bruin. Voeg ui en knoflook toe en braad even mee.
Blus af met de wijn, voeg de kruiden toe en laat het geheel ongeveer 1 uur zachtjes stoven. Voeg eventueel wat bouillon toe.
Doe er dan room, partjes citroen, ansjovis, basilicum en kappertjes bij en laat alles nog zo’n 10 minuten stoven tot je een mooie gebonden ragout hebt.

Wij aten er wat rijst met saffraan bij en koolsalade.
Espresso toe.

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *