,Varkensstoofpotje met trompette de la mort…

10 februari 010
Gisteren tussen het ontwerpen van de tasjes toch wat tijd gevonden om een maaltijd op tafel te zetten. Als er veel andere bezigheden zijn kun je kiezen tussen super-snel-klaar-eten of juist iets wat moet stoven. Een stoofpotje moet je even samenstellen maar dan gaart het vanzelf en vraagt verder weinig werk. Ik had nog varkenslapjes van de Sumiranvarkens en gebruikte die voor het stoofpotje.

Voor 4 personen;
750 gram varkenslapjes in reepjes gesneden
olijfolie
1 ui en 3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 blik kleine tomaatjes
een plukje gedroogde trompette de la mort, paddestoelen met een bijzondere fijne smaak, de zwarte kleur geeft bovendien een mooi contrast in de stoofpot, laat de paddestoelen een half uur weken in lauw water
2 chilipepertjes
wat verse basilicum en peterselie, vers en fijngehakt, peper zout en wat citroenrasp
eventueel wat bouillon

Braad het vlees aan in de olie, voeg ui en knoflook toe en bak even mee. Doe de pepertjes erbij de tomaatjes, de paddestoelen en de kruiden.
Laat het geheel zo een uurtje stoven. Voeg eventueel wat bouillon toe of het weekvocht van de paddestoelen. Breng op smaak met peper en zout en wat citroenrasp.

Wij aten er pasta bij en een salade van ruccola.
Een stukje kaas toe.
En espresso.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *