Venkel met sinaasappel…

12 februari 004

Gisteren kwam er van een echte maaltijd niets meer. Ik schreef het al; de pakjes voor carnaval moeten gemaakt worden en daar zijn we wel even mee doende. Gisterenochtend heb ik snel een Appelstrudel gebakken en een flinke pan groentensoep gemaakt, een echte maaltijd komt er niet meer van met een huis vol
Het werd een hele gezellige zondag; vier snorrende naaimachines en op de achtergrond; radio 1 “Langs de lijn”, met verslag van het schaatsen, (wij hebben geen televisie op de benedenverdieping) een werkelijk nostalgische middag. En nog een paar uurtjes knippen, naaien, meten en veranderen, en alle pakjes zijn nu bijna klaar.

Vandaag dus hoog tijd voor een gewone rustige maaltijd; een varkenshaasje even aangebraden en in de oven rustig verder laten garen.

12 februari 006
En gestoofde venkel met sinaasappel.

Voor 2 personen;
1 flinke venkelknol ( ongeveer 450 gram) in fijne reepjes gesneden
Wat fijne reepjes van (een biologische) sinaasappelschil zonder het wit, alleen schil
1 eetlepel olijfolie
peper en zeezout
1 kopje bouillon
Verwarm de olijfolie en voeg de venkel toe, bak de venkel zachtjes even aan. Doe er dan de reepjes sinaasappel erbij en de bouillon.
Laat het geheel zo ongeveer 15 minuten zachtjes stoven. aan het eind van de stooftijd moet de venkel zacht zijn en de bouillon verdampt. Breng op smaak met peper en zout en strooi er wat groen van de venkelknollen over.

Ik at er nog wat pasta bij.
Een stukje kaas toe.
En espresso.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *