Achterstallig onderhoud: vrijdag…

17  februari 023

De vrijdag stond eigenlijk geheel in het teken van het voltooien van de costuums. Het idee hoefden we niet zo heel ver van huis te zoeken. In onze ruime vriendenkring hebben we een Keizer (van Monera), een Koningin (van de Gruun Skut) en een Prinses (van de Drumknawers). Het lag dan ook voor de hand dat de rest zich koninklijk zou presenteren. En majesteitelijke pakken zijn het geworden.
Vanaf vroeg in de middag tot in het nachtelijk uur was het een drukte van belang. Vier snorrende naaimachines, het hele huis onder de troep.
Ellen maakte tussendoor een maaltijd voor veertien mensen: spaghetti met een saus van tomaten en vlees. En daarbij twee grote borden sla. Voor de liefhebber nog een stukje kaas en daarna koffie.
Het drankgebruik beperkte zich voornamelijk tot bier, hoewel er ook de nodige flessen rood en wit gingen schuiven.
De pèkskes zijn intussen klaar, ze zijn voor een deel al gepresenteerd en goed bevonden door het gros van onze dorpsgenoten.
De Keizer van Monera is zo trots als een pauw op zijn nieuwe mantel. Met gepaste eerbied toont het Ministerie hem op dit web-log. Het lijkt wel een statieportret…
De hele bent gaat vandeweek nog op de foto, je zult het zien.

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *