Haring (geen wittebrood)…

21  februari 007

De traditie wil dat we met de hele familie woensdag na de carnaval haringen eten bij Jan en Ans maar die zijn nog steeds in Dublin dus waren we vandaag te gast bij De Jongste Bediende en zijn Vrouw in hun in aanbouw zijnde huis. Het was gezellig, we haalden nog wat herinneringen op aan de voorbije dagen, we dronken nog een laatste glas en aten een paar haringen.
Maar het belangrijkste was toch wel de rituele verbranding van de jas van De jongste Bediende…, of eigenlijk van mijn jas…, of eigenlijk van de trouwjas van Pauls opa. Opa droeg hem alleen bij bruiloften en begrafenissen. Toen was het jarenlang mijn carnavalsjas, en daarna heeft de Jongste Bediende de jas afgedragen, zoals dat heet. Maar dan ook helemaal. De flodders hingen erbij en het ding stond stijf van het bier. We besloten gisteren dat het echt niet meer kon, de fik moest erin!
Prinses Julia, inmiddels bekend met rituele verbrandingen van symbolen, heeft de jas samen met de Jongste Bediende in de stookton gegooid.

21  februari 015

Daarna aten we nog een haring, dronken nog een glas en nu gaan we uitrusten. Het waren zware dagen. Morgen weer een gezonde smakelijke maaltijd.

Ze waren trouwens heerlijk die haringen, dat is precies wat onze keel en conditie nodig had. Er bleven er nog een paar over die brengen we morgen naar Jan en Ans!!!
21  februari 022

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *