Lente…

11 maart 2007 011

We beleefden vandaag de eerste echte lentedag. Mede daardoor, maar ook omdat er zo veel was bij te praten duurde het bezoek van Eupotours tot in de vooravond. Later op de dag waren er weer andere zaken gepland, zodat de tijd om de culinaire voornemens voor het weekend ten uitvoer te brengen gewoonweg ontbrak.

Ondanks dat maakte Ellen er toch nog iets moois van. Snel en lekker. Het enige gerecht dat iets meer tijd vergde was de witlof uit de oven. (Witlof koken, uit laten lekken, plak ham erom draaien, in een ovenschaal schikken, beetje geraspte kaas erop en een kwartiertje in de oven.) Gebakken lamskarbonaadjes erbij en aardappelpuree uit de oven.

Een paar dagen geleden aten we ook aardappelpuree, vers gemaakt met de knijper. Ik had echter veel te veel en het restant ging in een schaal in de koelkast. Natuurlijk is die puree na een paar dagen niet meer smeuïg en luchtig. Ellen loste dat probleem op door in de puree kleine blokjes kaas te drukken. Trapistenkaas van de Abdij van Orval in Zuid-België. Wat we na een kwartiertje grillen in de oven overhielden was niet aardappelpuree. Nee, het bleek een soort aardappel-kaaskoek geworden. Rijk en romig van binnen en krokant van buiten. Uitproberen luitjes!

Een glas rode wijn uit Portugal en de maaltijd was af.

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *