Kip met saffraan en tomaten…

5 april 2007 019

Een beetje vreemde maaltijd vandaag. Ik wilde nog voor ik ging koken een
nieuw paasgerechtenstukje schrijven maar wist even zo snel geen
Paastip te bedenken, behalve dan die gefrituurde eieren, maar die had ik alleen
een keer op televisie gezien. Het leek me wel bijzonder maar ik kon natuurlijk
geen stukje met recept schrijven over wat ik zo eens op tv gezien had. Ik
besloot de gefrituurde eieren te maken.

Dat werd, met een salade, ons voorgerecht vanavond.

Daarna stond er kip op het menu. Ik ben aan het experimenteren met saffraan,
dus het werden kipdrumsticks in tomaat/saffraansaus. De kip, natuurlijk van
onbesproken biologische afkomst;
De Samuran boerderij.

Ik gebruikte voor 2 personen;
4 drumsticks
1 eetlepel olijfolie
1/2
blikje tomatenstukjes (over van gisteren)
6 kleine tomaatjes
1 ui
2
teentjes knoflook
1 pakje saffraan
een scheutje rosé (was ook nog over
)
4 kleine gedroogde pepertjes (wij houden van pittig)
peper, zeezout en
wat versgehakte peterselie

Ik heb de kip even rondom bruin gebakken in de olie. Toen de kip bruin was
heb ik er de uien en knoflook bij gedaan en even mee laten bakken. Daarna deed
ik er eerst de verse tomaatjes bij, die liet ik ook even mee laten bakken en
daarna heb ik de tomaatjes uit blik en de saffraandraadjes toegevoegd.
Dat
alles liet ik even smoren.
Met een scheutje wijn bluste ik het geheel af en
liet het zo 30 minuten stoven.
Na 30 minuten heb ik de deksel van de pan
genomen en het stoofpotje nog 5 minuten laten indikken.
Nog even geproefd,
wat zout en peper toegevoegd én de versgehakte peterselie.

We aten er witlof bij en nieuwe aardappeltjes, gewoon in de schil
gekookt.
(ik geef toe, een rare combinatie, die witlof. Maar dat was alles
wat ik nog aan groente op voorraad had. De laatste witlof van dit seizoen.)

Espresso toe.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *