Ravioli met spinazie en ricotta…

21april 2007 033

Nadat ik het aardbijentaartje gebakken had ben
ik nog uren bezig geweest met de restverwerking, (ik hield 6 eiwitten over en ik
had bedacht dat ik daar maar eens iets mee moest doen) het werd dus een echte
kook-en-bak-dag vandaag. Verslag van de restverwerking volgt later.
Maar er
moest ook nog iets op tafel komen voor het avondeten:
Ravioli met
spinazie;
Voor vier personen

maak pasta van:
300 gram harde tarwebloem (verkrijgbaar in Italiaanse
winkels, Sligro, delicatessenzaken)
3 hele eieren
een snufje zout.

Vorm van de bloem en het zout een bergje op het aanrecht en maak een kuiltje
in het midden.
Breek de eieren hierin. Meng de eieren en de bloem tot je een
mooie egale massa hebt en kneed het deeg grondig door. Laat het deeg een half
uurtje rusten en kneed dan verder in de pastamachine of rol het uit met een
deegrol. Rol het deeg uit tot 3 mm dikte en snijd er rondjes uit met een
doorsnee van ongeveer 6 cm.

Maak intussen de vulling van;
300 gram verse spinazie even koken in weinig
water. Goed uit laten lekken, het vocht er zoveel mogelijk uitknijpen en dan de
spinazie fijnhakken.
2 eidooiers
150 gram ricotta
flink wat geraspte
nootmuskaat
75 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
zout, versgemalen
zwarte peper
Alles goed mengen.

Het pastadeeg uitrollen in brede lappen. Leg een theelepel van de vulling, op
één vel van de pasta. Leg het volgende vel erop en druk rondom de vulling de
randen goed aan of vouw ze om en snijd ze op maat (eventueel kun je een beetje
eiwit gebruiken om de randen mee in te smeren, daarmee plak je het pakketje goed
dicht!
Leg de gevulde ravioli op een theedoek tot ze allemaal klaar zijn.

Kook de pasta ongeveer 4 minuten in een grote pan met gezouten water.  Dien
op met gesmolten boter met een paar blaadjes salie en wat Parmezaanse
kaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *