Rabarber…

29 mei 002

We hadden vanavond kip willen eten. Een mooie biologische boerenkip, een echte kip. Ik had er nog één in de diepvries. Helaas een beetje slecht gepland; ik vergat vanmorgen de kip uit de diepvries te halen. Paul heeft dat later in de ochtend gedaan maar de ontdooitijd was te kort. De kip was nog half bevroren toen ik hem klaar wilde maken. We hebben ons vanavond dus maar beholpen met een afhaalchineesmaaltijd; bami met gegrild spek.
Ik heb er nu al spijt van want ik krijg altijd vreselijke dorst van dit soort eten.
Gelukkig had ik al rabarbercompote gemaakt, dat zal de dorst wat stillen en de vitamines wat aanvullen!

Er is op dit moment overal verse rabarber te koop. Niet duur en heel smakelijk.
Voor een schaaltje compote voor 4 personen;
1 kilo rabarber, gewassen en in plakjes van ongeveer 1 cm gesneden
Doe de stukjes rabarber in een pan en voeg een klein beetje water toe, ongeveer een koffiekopje.
Voeg naar smaak suiker toe. Moeilijk te zeggen hoeveel, ik gebruikte 3 eetlepels. Ik houd wel van wat zuur. Stoof de rabarber nu in ongeveer 8 minuten gaar en zacht. Proef nog eens en voeg eventueel meer suiker toe.
Als nagerecht, maar ook heel lekker bij wat volle yoghurt.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *