Buffels in Brabant…

buffels1

Meer konden we er even niet van maken, de vereiste tele-lens behoort nog niet tot het voor handen zijnde gereedschap van het Ministerie.
Wat je ziet is een kudde waterbuffels. Ze staan aan de weg van Asten naar Heusden mooi te zijn. De vorige keer dat we ze zagen liepen ze veel dichter bij, nu dus even niet.

De beesten komen uit Italië, maar van oorsprong hoort het ras thuis in tropisch Azië.
De bedoeling is dat de koeien uit deze kudde een kalfje werpen en daarna in de weer blijven met de productie van melk. De stieren hebben weer een heel andre rol in het systheem. Voorts zal van de melk de beroemde Mozzarella di Bufala gemaakt worden. Zo ongeveer de lekkerste verse kaas die er bestaat. En dat min of meer in onze achtertuin…

Hij wordt regelmatig in Nederland aangeboden, die Mozzarrella di Bufolo. Meestal betreft het dan kaas van koemelk, verrijkt met wat buffelmelk. Dat is voldoende om de typische smaak te verkrijgen die de kaas zo aantrekkelijk maakt.
Heb je de kans om de échte te proeven, die met onderstaand keurmerk, doe dat dan. Je weet niet wat je overkomt.
Het Ministerie is heel benieuwd hoe ze dat in Asten-Heusden aan gaan pakken. Of ze daar versneden kaas gaan maken, of echte van klare buffelmelk. We houden het in de gaten en komen er te zijner tijd op terug.

mozzarellabufala

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *