En espresso toe…

7 juni 006

“En epresso toe…”

Zo eindigt vaak het stukje over onze maaltijd van de dag. Echte espresso is het eigenlijk niet. Eerder sterke koffie uit het percolatorpotje. Maar toch, gebruik je de goede koffie dan doet het er nauwelijks voor onder. Wij noemen het espresso.

Sinds enige tijd zijn we op zoek naar nieuwe espressokopjes. Het lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. De meeste kopjes die doorgaan voor espressokop zijn te dunwandig en te ruim van inhoud. Thuis hebben we er maar twee die voldoen aan onze eisen. Het ene vertoont een forse scheur en het zal niet lang meer duren voordat het onbruikbaar wordt. En dan hebben we er nog maar één.

Je kunt natuurlijk De Bijenkorf binnen stappen en daar je keuze maken uit de talloze exemplaren, al dan niet voorzien van moderne kunstuitingen van heden ten dage populaire schilders, grafici of prestgieuze ontwerpstudio’s. Maar dat is niet wat we zoeken.

We zoeken kopjes met een dikke wand, zeer beperkt van inhoud en mogelijk bedrukt met reclame van een of ander koffiemerk. En ze moeten er nog uitzien ook. Het valt niet mee…

Vooralsnog verzamelde Ellen er een stel. Op foto. Het is maar om je een idee te geven. Bovenstaand kopje voldeed aan onze criteria. Jammer genoeg is op de foto het koffiemerk niet te zien. En wij zijn vergeten wat dat was. Wel een mooi kopje, niet waar?

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *