Gebraden kwarteltjes met peterselie, knoflook en de goede wijnen…

 

12 juni 012

Wij aten vanavond in etappes, soms komt dat zo uit. We willen na het werk wat bijpraten en doen dat dan onder het genot van een glas wijn. Intussen kook ik iets, eten we wat, enzoverder.

Vandaag haalde Paul mij op in Eindhoven en besloten we eerst een haring te eten aan de kraam in Beek en Donk. Voor onze buurt de mooiste haringplaats. Helaas was Paul vergeten het fototoestel mee te nemen. Verslag met foto van die Hollandse Nieuwe volgt op een ander moment in deze week. Ik kan wel vast zeggen dat ze lekker waren!

Thuisgekomen kregen we bezoek van De Jongste Bediende en onze PR Manager.
De PR Manager heeft besloten nu toch echt te beginnen met de opruiming van haar wijnvoorraad. De bedoeling is dat het Ministerie, vóór de verhuizing naar hun grote nieuwe huis, de hele wijnvoorraad aan een kritische blik onderwerpt en proeft. Een gewichtige taak dus voor ons.
Een hoop werk, maar daar doen wij niet lullig over. Voor goede vrienden moet je zoiets over hebben
Het kistje dat ze vandaag meebrachten bestond uit een fles wit en een fles rood;

12 juni 023

Zag er nog heel drinkbaar uit. Ze gaan even de kelder in en we doen later verslag van de proeverij hier op dit weblog.

Na het bezoek van De Jongste Bediende en PR Manager aten we pasta met cantherellen. Heerlijk.

Het hoofdgerecht,  kwartels met knoflook en platte peterselie beschreef ik al eerder, een geliefd recept hier inmiddels. Het Kind ook kwam ook nog even op bezoek. Ze luste nog wel een hapje pasta, dronk een slokje wijn, at een kwartelpootje mee…

Nou ja, het was weer een gezellige avond.
Espresso toe en dan een rondje met Hond Max om kerk en kasteel.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *