Vaderdag…

 

7 juni 003

Ik blijf het een raar fenomeen vinden, Vaderdag. Mijn verzet er tegen heb ik echter al lang geleden opgegeven, je stelt je familie teleur en uiteindelijk verlies je het toch…

Andy en Het Kind kwamen in de loop van de zondagavond even langs, net op het moment dat we samen met Jan en Ans probeerden onze definitieve vacantiebestemming vast te stellen. Mochten zij ook nog even meedenken. Ze hadden een paar flesjes Orval meegebracht en een doosje pinda’s met een coating van wasabi. Dat bier was natuurlijk een schot in de roos, en die wasabi-pinda’s bleken heel bijzonder te wezen. Ik vind ze heerlijk.

We hebben later op de avond de maaltijd gemeenschappelijk gebruikt. Ellen was van plan om Chinees lamsvlees voor me te maken, maar het lam bleek bijna-schaap. Het werd dus niet wokken, maar stoven. En niet Chinees, maar Joods-Irakees. Er bleef geen tijd over om het recept uit te schrijven, maar het leek op iets wat al eerder was gepubliceerd. Saffraanrijst erbij, een glas Rivaner en een kop espresso toe. Prima maaltijd.

De foto is van een dag of tien geleden en heeft niets met de afgelopen maaltijd van doen. Ellen nam hem tijdens een etentje bij het Grieks restaurant in ons dorp. Gegrilde, gemarineerde lamskarbonaatjes, altijd goed. En zonde om die mooie foto niet een keer te gebruiken.

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *