Druiven…

 

22 juni 2007 043
Gisteren hebben we de hele middag in de tuin gewerkt. Onkruid plukken, de rozen bijsnoeien en opbinden en vooral de vijf druivenstruiken in het gareel houden. Dat valt niet mee. Ieder jaar geven deze struiken veel druiven maar dit jaar is het werkelijk fantastisch! Kilo’s en kilo’s druiven hangen eraan. En de trossen zijn nu al zo groot dat ik me afvraag wat ik moet doen met al die druiven.
Het is een consumptiedruif; de Boskoops glorie. “Dan maak je er toch wijn van” roepen vrienden. Maar het lijkt me niet zo de geschikte soort om wijn van te maken en bovendien is er overal zo’n heerlijke wijn gewoon te koop dat ik me aan dat experiment maar niet waag. Ik hoop gewoon dat de druivenoogst overal zo overvloedig en de druiven overal zo sappig mogen zijn. Dan krijgen we vast een superwijnjaar, daar verheug ik me al op! Ik hoop dat de druivenstokken op de diverse Amsterdamse balkonnetjes er ook zo mooi bijstaan? De Rieslingstokken bij Mariëlla zullen vast ook veel druiven geven, zodat ze het experiment van afgelopen jaar voort kan zetten.

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *