Zomerpaddestoelen ?!

 

27 juni 2007 017

Het is toch niet te geloven?!
Vanochtend om kwart over zeven begon mijn zomervacantie, nauwelijks een uur later liep ik al  paddestoelen te plukken. De tweede keer al dit jaar. Eekhoorntjesbrood, heksenboleten, fluweelboleten. Ik plukte slechts één maaltje, maar er stond veel meer.
Mijn favoriete kastanjeboleten waren al te ver heen, wormstekig en slap. Ook andere, niet-eetbare soorten groeiden op mijn vaste stek in overvloed. Er stonden russula’s, melkzwammen en amanieten. In andere jaren zag ik wel eens één exemplaar van deze of gene soort in de vroege zomer, maar zo veel soorten en zo massaal….

Vanavond gaan de paddestoelen in een pastasaus met wat ham, knof en room.

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *