Lamskarbonaadjes en broccolisalade…

27 juli 2007 023

Een paar sappige lamskarbonaadjes, even kort gebakken met een sausje van wat yoghurt, mayonaise en een flinke koffielepel Harissa. Een paar gebakken champignons erbij met wat tuinkers en een salade van broccoli. Heel eenvoudig allemaal maar juist bij zo’n simpele bereiding komt het aan op goede ingrediënten en hoe je ermee omgaat.
Goed lamsvlees, op tijd uit de koelkast gehaald zodat het vlees niet ‘schrikt’ in de pan.
Kort gebakken in olijfolie met alleen wat peper en zout ingewreven.
De champignons, uit de Limburgse grotten, zachtjes aangebakken in wat olie, na het bakken een half bakje tuinkers erdoor gemengd. En niet wassen die champignons, dan versnotten ze helemaal. Gewoon even schoonwrijven met wat keukenpapier als dat al nodig is.

Voor het sausje gebruikte ik natuurlijk volle yoghurt, 2 eetlepels en 1 eetlepel goede mayonaise. Van de harissa ( te koop bij Turkse en Marokaanse winkels in tubes of blikjes) gebruikte ik een volle koffielepel. Wij houden wel van pittig, misschien is het voor veel mensen te heet. Probeer eerst een klein beetje.25 augustus 008

 De broccolisalade maakte ik als volgt;
Voor twee personen
400 gram broccoli. De stronken eraf snijden en de roosjes en in kokend water met wat zout, drie minuten laten blancheren. Dan afgieten en meteen in ijskoud water af laten koelen.
Maak een dressing van
2 eetlepels olijfolie van de beste kwaliteit
1 koffielepel zachte mosterd (ik gebruikte honingmosterd uit Beaune)
1 eetlepel witte wijnazijn
Klopt dat goed door elkaar en giet de dressing over de broccoli.

Het klaarmaken van deze maaltijd neemt nog geen 15 minuten tijd. Kleine moeite groot effect zou Karin zeggen!
En toe? Ja een echt dessert vandaag, ik beschrijf het in het volgende artikel.

Over de mosterd en de azijn die we meebrachten uit Beaune zal Paul nog wel een stukje schrijven de komende dagen.

©  ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *