Catharellen, eten op vakantie 2…

 

vakantie juli 2007 122

Wat we bijvoorbeeld wel op de camping gegeten hebben waren deze overheerlijke catharellen. Ik zag ze in de supermarkt in Autun liggen en was meteen verkocht. Je kunt deze paddestoelen bij ons zelden kopen dus deze kans liet ik mij niet voorbijgaan. Ik kocht er twee flinke kalfskarbonaden bij, wat room, een stukje spek en verse platte peterselie. Meer heb je niet nodig voor een vorstelijke maaltijd die ook nog eens makkelijk klaar te maken is in een piepklein caravannetje.

vakantie juli 2007 123

 

De catharellen even schoonpoetsen, niet wassen!

Een uitje fijnsnijden en samen met de spekjes even aanbakken in wat boter. De catharellen erbij doen en even zachtjes smoren. Voeg dan een kop room toe en laat het geheel even inkoken. Peper en wat zout erbij en tot slot wat versgehakte peterselie erover. Intussen de kalfskarbonaden bakken. Serveer met een mooie salade en brood om de saus op te deppen. Een overheerlijke maaltijd die goed klaar te maken is op vakantie.

vakantie juli 2007 128

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *