Mosselen…

 

29 juli 2007 mossel1

Vanavond mosselen! Voor ons de eerste van dit nieuwe seizoen. Wij zijn eigenlijk allebei gek op mosselen maar vorig jaar aten we ze niet vaak. We hadden een paar keer pech, of verkeerde visboer, of weet ik wat. We hadden in ieder geval een aantal keren slechte mosselen vorig jaar. Van die misselijke verschrompelde dingetjes, te klein om op te eten. Waar het aan lag weet ik niet, misschien gewoon toeval of was het een echt slecht seizoen vorig jaar? Het ontnam ons in ieder geval de lust om ze vaak te eten. Nu er weer nieuwe mosselen zijn wilde ik het toch maar weer eens proberen en kocht 2 kilo superkwaliteit. En ze wáren ook super; heerlijke grote, mooie mosselen, prima smaak ook!
Ik maakte ze als volgt klaar;
Reken per persoon 1 kilo mosselen, schoongemaakt, de open exemplaren weggooien.
Gooi ook het eventueel in de verpakking aanwezige zakje gedroogde kruidenrommel weg. Dat smaakt alleen naar zout en droge rommel. Maak in plaats daarvan je eigen groentenmix van;
voor 2 kilo mosselen;
1 prei fijngesneden
1/2 wortel in kleine blokjes
1 ui fijngesneden
1 klein teentje knoflook, geplet en fijngesneden
1 klont boter.
Smoor de groenten in de boter even aan, voeg de schoongemaakte mosselen erbij en strooi er wat versgemalen peper over. Sprenkel er een glas droge witte wijn over, schep ze één keer om en laat de mosselen kort koken tot ze open zijn.
Geef er knapperig stokbrood bij om het vocht op te slorpen. Eventueel een salade en zelfgemaakte mayonaise. (zie volgend log)
Geen espresso vandaag, het is al laat, we drinken gewoon de fles wijn leeg, proost!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *