Salade van gerookte haring…

 

7 augustus 001

Ik zag in het supermarktschap gerookte haring liggen. Het was niet waar ik voor kwam, maar plotseling leek het me de beste optie om daar en maaltijd mee te maken. Onze biogroenteboer is nog met vacantie (waar laat hij zijn spullen deze weken?), dus kocht ik ook maar supermarktsla en supermarkteieren. De bedoeling was een maaltijdsalade te maken, te gebruiken als lunch of hoofdgerecht.

1 pakje gerookte haring (160 gram)
2 hard gekookte eieren
1/2 zakje gemengde sla
1 uitje
olijfolie, notenazijn, cayenneperper
2 eetlepels (zelfgemaakte) mayonaise

Ik ontdeed de gerookte haringen van hun jasje en sneed ze in stukjes van ongeveer 2 centimeter lengte. De gemengde sla maakte ik kort. Dat vind ik prettig, want geur en smaak van de verschillende soorten mengt dan beter. Het uitje sneed ik in heel dunne ringetjes en de eieren verdeelde ik in partjes.
Eerst de sla op een bord, besprenkeld met een klein beetje olijfolie en een beetje notenazijn. Daarop de vis en de uienringetjes. De eitjes langs de rand van het bord en dan nog eens oliën en azijnen. De mayonaise als laatste over het gerecht. Snuifje cayennepeper erbij en mijn maaltijd was klaar.
Ik at er goed brood bij.

Het Kind kwam even langs en maakte een keuze uit de foto’s. Van haar moest het die trendy close-up worden. Nou ja…

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *