Weer thuis!

 

16 augustus 2007 003

Ook aan mijn superlange vakantie komt ooit een eind! Gisteravond ben ik weer thuis gekomen. Paul schreef er al over; ik was de afgelopen veertien dagen in onze caravan in Luxemburg. Samen met hond Max heb ik heerlijk gewandeld, een enorme stapel boeken uitgelezen, zo her en der wat geroddeld in het dorp en me bezig gehouden met het eten. Dat is daar een hele dagtaak; de dichtstbijzijnde winkel is zo’n 6 kilometer verder en aangezien ik geen auto had betekent dat veel lopen. Die “winkel” is bovendien een benzinepomp met een slechtgesorteerd winkeltje, dus als ik echt boodschappen wil doen moet ik met de bus naar de Cactus supermarkt, zo’n 20 kilometer verder. Maar daar hebben ze dan ook alles, van label rouge zalm tot wasknijpers. Deze supermarkt heeft zelfs drie sommeliers in dienst om de klanten desgevraagd advies te geven. Je drukt op een belletje en de sommelier komt je v je alles vertellen wat je wil weten over bijvoorbeeld de fles Chateau d ‘Yquem 2003. Helaas ging de prijs iets boven mijn begroting (€ 225,-). Ik heb het maar iets eenvoudiger gehouden, een half flesje Poll Fabaire Cremant de Luxemburg is voor mij ook prima!

Ik ga nog uitgebreid schrijven over alle vakantieperikelen, nu eerst maar even over het eten van gisteren.
Bij de bovengenoemde supermarkt kocht ik twee poussins, kleine kippetjes. Ik heb ze gevuld met gehakt. Het gehakt gekruid met knoflook, peper, zeezout en flink wat platte peterselie. De kippetjes ingesmeerd met olijfolie en veertig minuten in de oven gebraden. Intussen kwamen de Jongste Bediende en Marleen hun boodschappen ophalen (shag, sigaretten, drank, noedels enzovoorts).
Zij hadden nog niet gegeten dus hebben we de kippetjes broederlijk gedeeld, ieder een halfje.
We aten er gegratineerde aardappeltjes bij een flinke salade en een stoofpotje van courgette en tomaat.  We dronken er een fles Grüne Veltliner bij, vorige week meegebracht uit Oostenrijk. Over de wijn zal ik nog een apart artikel schrijven.

Espresso toe, dat kwam er niet meer van! De foto is ook een beetje rommelig, ik moet weer even wennen aan eten koken, foto maken, stukje schrijven…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *