Kalfsvlees met Tiroler Felsenkeller Käse…

 

18 augustus 2007 016

Vandaag een stoofpotje van kalfsvlees met Oostenrijkse ingrediënten. De Jongste Bediende en Marleen brachten van hun reisje naar Oostenrijk allerlei lekkers mee. Ik maakte er vandaag een variant van een variant van… enzovoorts mee. We aten iets dergelijks eens in Zwitserland, daar werden in dit kalfsstoofpotje blokjes Gruyère verwerkt, ik gebruikte vandaag een Tiroler Bergkäse.

voor vier personen;
750 gram kalfsvlees, in dunne reepjes gesneden
wat boter
1 glas witte wijn
een bekertje room
een handvol verse zilveruitjes (dus niet zure uitjes uit een potje)
1 doosje kastanjechampignons
peper, zout, een beetje nootmuskaat
een handvol gehakte platte peterselie
100 gram kaas, liefst een bergkaas, in hele kleine blokjes gesneden

Bak de reepjes vlees in de boter even snel bruin en giet er dan de witte wijn over. Laat het vlees zo een half uurtje stoven, giet er de room bij en peper, zout en nootmuskaat.
Bak in een andere pan de uitjes en de champignons op een zacht vuur ook bruin.
Voeg de uitjes en champignons bij het vlees. Laat alles zo nog een kwartiertje stoven.
Roer er vijf minuten voor het einde van de stooftijd de peterselie en de blokjes kaas door. Daarna niet meer roeren, de blokjes kaas moeten zachtjes smelten.

Wij aten er rijst bij en gegrilde tomaatjes. Ik vond achteraf de tomaatjes wat te zuur bij dit zachte gerecht. Een simpele salade of wat boontjes was denk ik beter geweest.

De stooftijd van het vlees is erg afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt. Misschien moet je iets langer stoven, of, als je bijvoorbeeld schnitsels gebruikt, iets korter. Gewoon tussendoor even proeven!

En espresso toe!
@ ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *