Lamskarbonaadjes en sperzieboontjes

 

30 augustus 2007 002

Lamskarbonaadjes vanavond. We zijn allebei druk, weinig inspiratie maar een gezamenlijke maaltijd slaan we niet over. Een rustmoment, voor mij aan het eind van de dag, voor Paul het begin van de dag, dat is voor ons belangrijk. Dus koken we wat, kletsen we wat en eten we samen.
Soms koken we dan iets heel simpels, soms een ingewikkeld gerecht, soms halen we een pizza of iets bij de Chinees maar gewoon samen aan tafel zitten, zonder tetterende televisie vinden wij een genot.
Vandaag simpel zelf gekookt; lamskarbonaadjes even snel om en om bakken in een grote platte pan. Snuifje zeezout, flink wat peper en tot slot een kneepje limoensap erover.

boontjes en gebakken aardappeltjes“>

We aten er gebakken aardappeltjes en sperzieboontjes bij:
De boontjes 5 minuten in kokend water blancheren, afgieten en in koud water laten schrikken.
Verwarm in een andere pan 2 eetlepels olijfolie. 
Smoor daarin een fijngehakte teen knoflook en 50 gram gerookt spek in fijne reepjes gesneden
voeg 1 rode peper, zonder zaad, in fijne reepjes gesneden, toe en bak even mee.
Dan 2 kleine rijpe tomaten, in blokjes in de pan en even zachtjes smoren.
De uitgelekte sperzieboontjes erbij doen en alles nog even omscheppen.

Een stukje kaas toe.

En natuurlijk espresso.

@ ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *