Lamsvlees met harissa en tamarinde…

 

lamsvlees 011

Ik kocht bij de slager vlees voor het diner voor morgen en ook wat stukjes van de borst en schouder van het lam. Mooi vlees, mèt wat bot. Ideaal voor een mooie stoofpot.
Ik maakte, op verzoek van Paul, nog een keer lamsvlees met tamarinde. Maar ik kan eigenlijk nooit twee keer precies hetzelfde gerecht maken. Er is wel een recept, maar de omstandigheden veranderen en dus veranderd het recept mee.
Zo had ik vandaag 4 rode pepers gekocht op de markt maar bij thuiskomst waren de pepers verdwenen. Vergeten in te pakken of ik weet niet wat. Dan wordt het dus improviseren. Ik gebruikte in plaats van de pepers een flinke lepel harissa. We hadden tomaten gekocht op  Bronlaak, en kregen vanmiddag ook nog eens een heleboel mooie tomaten van een hobbytomatenkweker. Ik verwerkte dus ook maar twee forse, mooie rijpe, tomaten in de stoofpot. Op verzoek van Paul deed ik er helemaal op het laatst nog extra veel verse koriander door.
Voor de rest bleef recept wel ongeveer hetzelfde.
Een mooie idee voor een lamsstoofpot. En, je kunt eindeloos varieren op dit thema.

Natuurlijk dronken we espresso toe!

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *