Varkensvlees uit de wok…

 

chinees 004

Eigenlijk wilde ik vandaag een mooie maaltijd maken. Lekker uitgebreid koken en dineren…
Maar plotseling zag ik een spinnenweb, en de ramen moesten ook eens gelapt, en de deken van hond Max in de was en eigenlijk stond die tussendeur me al jaren in de weg…
Grote schoonmaak dus, geen tijd om uitgebreid te koken, maar wèl zin in iets lekkers!
Stukjes varkensvlees uit de wok, snel klaar, beetje rijst erbij en nog wat linzen van gisteren.
Voor twee personen;

1 ui, 1 teentje knoflook, 1 spaans pepertje, 1 stukje verse gember alles heel fijn gesneden
250 gram biologisch varkensvlees in kleine stukjes
wat olie
1/2 theelepel vijfkruidenpoeder (chinese winkel)
1 koffielepel sesamolie
1 theelepel chinese rijstwijnazijn
1 eetlepel paddenstoelensojasaus, 1 eetlepels gewone lichte sojasaus
1/2 paprika, 1/2 komkommer in reepjes gesneden
flink wat vers gehakte koriander

Verhit de olie in de wok en bak ui, knoflook, pepertje, gember om en om. Doe het vijfkruidenpoeder erbij en roer alles goed om.
Voeg het vlees toe en bak het bruin. Dan de paprika en komkommer erbij doen en omscheppen.
Vervolgens de rijstwijnazijn, de mushroomsaus, de sesamolie en de sojasaus toevoegen.
Laat het geheel zo een paar minuten stoven, strooi er de koriander over en dien snel op.

En espresso toe met een stukje appeltaart.

We gaan snel opruimen en verder met het slopen van de tussendeur!
@ ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *