Proportioneur…

 

verjaardag 006

Ellen en Hijn lijken met tijden twee onverenigbare geesten. Althans dat denkt de buitenwereld. In werkelijkheid ligt dat heel anders, getuige hun jarenlange samenwerking bij kerstdiners, grill-feesten en andere partijen.
Ellen vierde gisteren haar verjaardag, er was volk zat. En natuurlijk werd er gegeten, zo om een uur of zeven. Ellen maakte voor ruim vijfentwintig mensen een schotel van lamsvlees. Het recept was beproefd en goed bevonden, voor zo’n grote meute diende het enigszins aangepast.
Toen dan het moment aanbrak dat de maaltijd zou worden opgediend vroeg ik aan Hijn: “Ellen is bijna zo ver, zou jij haar willen helpen?”
Verbaasd riep Jeanne hierop:  “Hoe kun jij nou in godsnaam Ellen ten dienste zijn?”
Hijn repliceerde: “Ik ben nu eenmaal de beste proportioneur van Nederland!”
Tja lezer, en zo zit dat…

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *