Dolle Dwaze Noten Dagen…

 

6 oktober 011

Het is blijkbaar een goed notenjaar want overal in ons dorp worden noten te koop aangeboden. Zaterdag leek het hier in onze buurt wel Dolle Dwaze Noten Dagen! Mede dankzij het mooie weer verscheen het ene na het andere kraampje langs de straatkant. De meeste kraampjes werden “bemand” door kinderen die met de verkoop een extra zakcentje proberen te bemachtigen. Kwaliteit van de aangeboden waar was overal zo’n beetje gelijk maar de prijsverschillen liepen behoorlijk uiteen. In één straat zag ik 1 kilo noten voor € 1,50 , één zak noten voor € 1,- en dan bij deze prachtige kraam de allergoedkoopste: € 0,20 per zak!
Eigenlijk had ik al een grote zak noten gewoon gratis gekregen maar deze prachtige winkel, gedreven door twee zeer enthousiaste kleuters kon ik toch echt niet voorbijlopen zonder iets te kopen!
Mama had de tekst geprint maar verder was het een geheel eigen idee van de ondernemende kleuters.
Ze sleepten zelf de winkel naar buiten en prezen hun waar meer dan actief aan. Geen mens kwam er langs zonder een zak noten gekocht te hebben! Wat een ondernemingsgeest, die komen er later wel!!!

Ik liep snel naar huis om mijn fototoestel te halen en de beide dames mét hun handel te fotograferen. Toen ik na vijf minuten terugkwam trof ik alleen de mama. De kleuters waren moe geworden van het handelen en hadden een limonadepauze.

In ieder geval weten deze kinderen dat noten aan een boom groeien en niet in de supermarkt gemaakt worden!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *