Papardelle met zalm en zeekraal…

 

zeekraal en zalm 003

Ik was vandaag wat vroeger thuis dan normaal. Ik moet deze week nog een keer een uurtje ‘s avonds  werken en nam vandaag dat uurtje alvast in voren vrij.
Het is werkelijk schitterend oktoberweer, hoge temperaturen, een mooi zonnetje, zwevende spinnendraden…dus ook echt genieten van zo’n uurtje extra vrij!!!

We gingen even naar de Gemertse weekmarkt, ik kom daar normaal nooit omdat ik op dat tijdstip altijd werk. Vergeleken bij de Helmondse markt op zaterdag is het helemaal niks, maar goed, het was mooi weer, je komt heel Gemert tegen en dat is ook wel leuk! Op een zonnig terras dronk ik een glas witte wijn, Paul een glas bokbier, mooier kan een vrij uurtje bijna niet zijn!

Bijzonder was het aanbod van de vishandel, niet de vis, maar de zeekraal. Dat kun je hier bijna nooit kopen. We kochten wat zeekraal en besloten maar een stukje zalm bij de reguliere vishandel te kopen.

Gesmoorde zeekraal en pasta met zalm;
Voor twee personen
250 gram zeekraal
1/2 sjalot, heel fijngehakt
een klontje boter
wat versgemalen peper

De boter smelten en het fijngehakte sjalotje even geelbruin smoren. dan de schoongemaakte zeekraal toevoegen en zachtjes een paar minuten om en om bakken. Ongeveer 5 minuutjes is genoeg.

De Zalm in roomsaus:
250 gram zalmfilet, (liefst biologische gekweekte Schotse zalm)
klontje boter
1 uitje, fijngesnipperd
peper, zout, peterselie
scheutje witte wijn
250 ml room

De ui even smoren in de boter. De room toevoegen en even verwarmen.
De in blokjes gesneden zalm erbij doen. Op smaak brengen met peper en zout en zachtjes aan de kook brengen.
Laat de zalmsaus zo nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de room ingedikt is en de zalm gaar.
Geef er een mooie pasta bij. Tagliatelle is heel geschikt.

En, natuurlijk, espresso toe.
© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *