Janneke Vreugdenhil, Eten Enzo…

janneke vreugdenhil 021

Vanavond waren wij te gast bij Janneke Vreugdenhil.
Janneke schrijft dagelijks in NRC Next over eten en publiceert daarnaast op een weblog.
Vanavond ontving ze, bij haar thuis, het eerste exemplaar van haar nieuwste kookboek “Eten Enzo”. De officiële presentatie voor de pers is 13 november.

Vandaag had Janneke een aantal webloggers bij haar thuis uitgenodigd om de uitreiking van het eerste exemplaar van het boek te vieren.
Het Ministerie was één van de webloggers die een uitnodiging ontvingen en natuurlijk namen wij die invitatie graag aan. Het Ministerie is dol op feestjes!

Maar het was vooral ook een heel aardig idee van Janneke om deze avond collega-webloggers eens aan elkaar voor te stellen. Natuurlijk lezen wij elkaars verhalen, maar de meeste bloggers hebben elkaar tot vanavond nooit ontmoet! Het was geen feest van herkenning dus, maar eerder; ‘Hé dag, van welk weblog ben jij nou?’
Sommige mensen had ik me heel anders voorgesteld anderen zagen er precies zo uit als ik dacht. Ik vond het heel leuk om collega-bloggers nu eens in levende lijven te zien, Mr Ooijer, Anja, Mevrouw en Meneer Gerritsen, Edith, All about eating, Meneer wat-eet-ons, Zestz, Cheffen, Karin, de Eetschrijver, (o help vergeet ik iemand?) ze waren er allemaal!

Heel leuk ook met elkaar te praten over wat ons zoal bezighoud; het Brabants-Amsterdamse worst varken van Meneer wat-eet-ons, de mooie foto’s van Mevrouw Gerritsen, de foodmiles, biologische teelt, kunst, kookboeken, en natuurlijk vooral eten!

Janneke had gezorgd voor een heerlijke maaltijd, een lekker glas wijn daarbij en water voor de chauffeurs. Alle webloggers kregen een exemplaar van het nieuwe boek van Janneke, mét opdracht!

Over het boek zal ik later schrijven. Ik heb het nog nauwelijks kunnen bekijken.
Maar het was in ieder geval een heel geslaagde avond.

Paul moest helaas werken, maar de Jongste Bediende vergezelde mij vandaag. Supersnel natuurlijk, we kwamen zelfs veel te vroeg in Den Haag aan en hadden nog tijd over om ons een beetje te verpozen in de stad. Supersnel ook weer terug naar ons eigen Brabantse land, daar, waar meer varkens wonen dan mensen!

Een mooie dag!
Morgen meer…

(en ja, er was ook prima espresso toe!)

© ellen

Please follow and like us:

One thought on “Janneke Vreugdenhil, Eten Enzo…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *