Hazenrug met rodewijnsaus…

hazenrug1

Het is pestweer, buiten giert de wind, de regen klettert tegen de ramen, wat is er dan beter dan een goede maaltijd, kaarsjes aan, een mooi glas wijn. Ik kocht gisteren een hazenrug en heb die meteen in de marinade gezet. Ik kocht vandaag tussen de buien door nog wat spruitjes, een fles Canon Fronsac stond al klaar. Wat wil een mens nog meer!

Hazenrugfilets met rodewijnsaus voor twee personen;
Maak een marinade van een fles rode wijn, een winterwortel en een ui, in kleine stukjes gesneden, een paar peperkorrels, een laurierblad, wat tijm. Leg de hazenrug zeker 12 uur, liever nog langer in de marinade.

Snijd de filets van het bot en dep ze goed droog. (bewaar het bot, je kunt er prima bouillon van maken)
Breng de marinade aan de kook en kook zachtjes een half uurtje door. Zeef de marinade.
Bak de filets in wat boter mooi rosé in ongeveer 10 minuten. Haal de filets uit de pan en houd ze warm. Blus af met de gezeefde marinade en meng er een theelepel appelstroop door. Bind de saus eventueel met een lepeltje beurre maniè.
Geef er spruitjes bij en gekookte aardappeltjes.

En espresso toe.
© ellen.

Je vindt de toevoeging van appelstroop tegenwoordig vaker terug in de wat sjiekere kooklectuur. Wij kregen de tip van Ed van de Wijnerij. Die deed het al jaren, hij woont dan ook in het productiecentrum van dat goedje. Het is écht een tip om uit te proberen. De saus wordt er verrassend anders van.

paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *