Reuzenmosselen…

 

mosselen met frieten 004

We aten gisterenavond mosselen. Her en der wordt er geklaagd over de kwaliteit en het formaat van de oogst van dit jaar. Nou, die van ons waren topkwaliteit. Allemaal schelpvullend groot en helemaal geen uitval. Ze waren afkomstig van de firma Prins & Dingemans en Ellen kocht ze gewoon bij AH. Topmosselen!

We aten er frieten bij. En tegen beter weten in maakten we niet onze eigen frieten, maar kochten kant-en-klare Vlaamse frieten van AH. Dat hadden we beter niet kunnen doen.

De knoflookmayonaise was dan weer wel eigen maaksel. Ellen gebruikte daar de Moutarde de Charroux voor. Een mooie grove mosterd die de mayonaise een prettige struktuur gaf.

We dronken er een glas Pinot Blanc bij uit Beblenheim in de Elzas. En natuurlijk espresso en een stukje gevulde speculaas toe.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *