Mussentongetjes alla Paolo…

 

kalfsstoofpot 032

Van een reguliere maaltijd zal vanavond wel niks komen. We gaan namelijk al vroeg op de avond naar het feestje bij Eupotours.
Vandaar dat ik voor tussen de middag dan maar een stevige lunch bereidde.
Even dacht ik dat het mijn Aglio, olio e peperoncino moest worden. Heel simpel, en toch zo ongeveer het lekkerst wat er bestaat.
Toen stuitte ik op een recept van Antonio Carluccio. Hij noemt dat: Mussentongetjes met eiersaus.
In dat recept hoort echter basilucum, en die had ik dan weer net niet in huis. Ik besloot het recept aan te passen, en wel door de basilicum te vervangen door salie. Ik weet ook wel dat het dan iets heel anders wordt. Maar die salie staat nog steeds mooi in blad in onze tuin, hij vormde zelfs de laatste maand nieuwe scheutjes, heel aromatisch.
Uiteindelijk is het door verschillende aanpassingen dan mijn eigen recept geworden.

Ik geef je het recept voor twee personen:
2 eetlepels gehakte (platte) peterselie
1 eetlepel gehakte salieblaadjes
2 eierdooiers
40 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
1/2 vers pepertje, gesnipperd
3 eetlepels van de beste olijfolie
peper, zout en geraspte nootmuskaat
spaghetti naar behoefte

Ik kookte de spaghetti al dente. In de tussentijd mengde ik in een kom de peterselie en salie met de eierdooiers. Daar voegde ik de Parmezaanse kaas, het halve pepertje en de olie bij. Ik bracht het mengsel op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Ik goot de pasta af en schepte die door het mengsel. Mijn heerlijk zalvig-zachte pastaschotel was klaar.

De foto is geen bjoetie, maar ik kon er niet meer van maken. Missschien leukt Ellen hem vanavond nog wat op…

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *