Rucola salade…

 

schouderkarbonade met eekhoorntjesbrood 008

Ik heb me er de afgelopen dagen wat makkelijk vanaf gemaakt. Niks nieuws geprobeerd, slechts  getreden paden bewandeld. En toch heel behoorlijk gegeten…

Op de foto salade van rucola. Beetje citroensap, peper en zout en flink besprenkeld met de beste olijfolie. We hebben altijd een fles superolijfolie op voorraad. Die is niet om te mee bakken of andere dingen te doen waarbij de smaak van de olie wordt aangetast.  Nee, deze olie is ervoor om je brood in te soppen,  je salade mee te besprenkelen, of je capaccio, of je kaas. Deze olie gaat over een bord kale spaghetti en je hebt al een gerecht.
De kaasjes in spek maakte ik zelf. Ze werden niet gebakken, maar gingen in de oven. Die stond toch aan voor de aardappeltjes. Verder een gekookt eitje erbij, Een moordsalade.

We aten er aardappelpuree uit de oven bij en een karbonaatje.
Rode wijn uit de Pays d’Oc paste prima. Espresso toe.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *