Kerst 2007…

 

Kerst 2007 049

Het was weer een prachtig feest gisteren, het eten was goed, het gezelschap geweldig, de kinderen zongen, de Keizer genoot volop, de hondjes smulden van de overgebleven botten, velletjes en drelletjes…
Het nieuwe huis van de Jongste Bediende en Marleen is nu echt helemaal ingewijd, er is zelfs al geslapen. De oven deed het prima, er konden, tegen mijn verwachting en berekening (ik weet het, ik kan niet rekenen), twee lamsbouten tegelijk in! Gevolg was wel dat het vlees supergaar was maar dat mocht de pret niet drukken.

Kerst 2007 037

Het is ieder jaar weer een enorme klus om alles op tijd op ieders bordje te krijgen, alle boodschappen te doen en te zorgen dat iedereen genoeg te eten en te drinken heeft. Ik ben er grif moe van geworden. Er heerst hier bovendien nog een hardnekkig virus dat een aantal mensen aangestoken heeft. Het gezelschap was niet helemaal fit en Ryan kon zelfs helemaal niet meegenieten, jammer! We hopen maar dat iedereen met de jaarwisseling weer helemaal beter is.

Voor de statistieken;
Binnenkomst een glas Luxemburgse Champus: Poll Fabaire, al dan niet met crème de cassis uit Beaune, voor de kinderen kinderchampagne.
Coquilles gegaard in champagnesaus, geserveerd op een bedje van rucola, met croutons en een plakje spek.
Bouillon van biologische soepkip met verse kervel.
Lamsbout uit de oven met rozemarijn en veel knoflook
Wortelpuree met bergtijm
Broccoli
Appelmoes mét één kers
Aardappelgratin
Kaas: Saint Nectaire, Stilton met Port en Amis de Chambertin met daarbij muskaatdruiven.
Tiramisu.

Kerst 2007 030    Kerst 2007 095
Espresso, bonbons, sigaren en armagnac en amaretto.

Vandaag hebben we samen de rommel opgeruimd, de keuken gepoetst en gezellig nog wat nagekletst. Alle borden, kopjes, bestek en glazen zijn weer ingepakt, dat gaat morgen weer allemaal terug naar Neerlands grootste gokpaleis. Nu rest alleen nog die piepkleine gele caravan…

© ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *