Poussins, gevuld met gehakt en verse kruiden…

 

poussins 003

Het zijn een beetje rommelige dagen, deze laatste dagen van het jaar. Nog snel wat bezoekjes afleggen, zelf bezoek ontvangen, alweer boodschappen doen enzovoorts. Gelukkig liggen de winkels vol met allerlei lekkers, meer dan genoeg om inspiratie op te doen voor een mooie maaltijd. Flesje wijn uit de voorraad van Marleen erbij…

In Den Bosch kochten we deze kleine kippetjes, ook wel poussins genoemd. Met weinig moeite maak je er iets moois van.

Gevulde poussins uit de oven:
Reken per persoon één kippetje als hoofdgerecht
Voor twee personen
2 poussins
150 gram gehakt
1 teentje knoflook, geplet en fijngehakt
2 eetlepels fijngehakte verse kruiden, peterselie, tijm, basilicum
peper en zout.

Meng het gehakt met de kruiden en stop een bolletje in de kippetjes. Bind ze dicht en bestrijk de buitenkant licht met wat olijfolie.
Verwarm de oven voor op de grilstand tot 200 graden en gril de kippetjes ongeveer 45 minuten.

Wij aten er gebakken aardappeltjes bij en een salade.

Espresso toe met een glas cognac.
© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *