Gegratineerde oesters…

 

gegratineerde oesters 013

Bij ons lopen zon- en feest- en werkdagen altijd door elkaar; Paul werkt met Oud en Nieuw heeft vrij als iedereen weer gaat werken…Is inmiddels half Nederland weer op dieet, wij hebben nog wat over van de feestdagen…In de kelder nog van-alles-en-nog-wat aan mooie wijnen waar we geen tijd voor konden nemen. Geen echte champagne maar wel een paar flessen cremant.
Ik kocht zaterdag ook nog een dozijn oesters dus vieren wij vandaag maar uitgebreid het Nieuwe Jaar met oesters en Cremant!
Ik eet mooie oesters het liefste gewoon puur, rauw dus, met een klein beetje grofgemalen zwarte peper erover en een mooi glas cremant erbij. Helaas waren deze oesters maar klein en geen superkwaliteit. Dan is de manier waarop Paul ze het liefste eet beter, gegratineerd

Voor twee personen;
12 oesters, opengemaakt en de bolle helft met de oester op een laag grof zeezout op de bakplaat zetten.
Maak een mengsel van flink wat gehakte peterselie, een teentje knoflook geplet en fijngehakt, geraspte citroenschil, wat peper en olijfolie.
Schep wat van het mengsel over de oesters en strooi er nog wat broodkruim en vers geraspte oude kaas over.
Zet de oesters zo 5 minuten onder de hete gril in de oven. (de oven met grilstand voorverwarmen op 200 graden)

Wij dronken er Jacob’s Creek bij.

gegratineerde oesters 004

Deze cremant smaakte prima bij deze oesters. Mariëlla schreef er een goed stuk over op haar weblog Wijnkronieken.
Niet helemaal in orde met ons voornemen over de foodmiles, volgende keer zal ik bij oesters gewoon weer een fles Poll Fabaire Cremant ( Luxemburg) openmaken, zeker niet minder dan deze, van toch wel erg ver.
(Australië) geïmporteerde cremant!

Wij kwamen er vandaag achter dat we eigenlijk nog nooit een echt verhaal over de Cremants van Poll Fabaire geschreven hebben! Schandalig, ons huismerk nog wel! Je houdt dat tegoed lezer, wij moeten allereerst  hoognodig onze voorraad aanvullen en bij mijn weten is er hier in Nederland geen fles Poll Fabaire te koop. Wij moeten dus hoognodig op vakantie…

Kopje espresso toe!
© ellen.

One thought on “Gegratineerde oesters…

  1. Goed nieuws!
    Waarde Ellen Bouckaert,
    Importanza is dé importeur en leverancier in Nederland van de inderdaad fantastische crémants van Poll-Fabaire. U schrijft in 2008 terecht zeer lovend over de heerlijke methode champenoise van Poll-Fabaire bij gegratineerde oesters. sinds kort zijn wij (Lies en Steven van Eijck) eigenaar van het 40-jaar oude wijnimporthuis Importanza. Natuurlijk moet u af en toe heerlijk naar Luxemburg op vakantie, maar laat het sjouwen met uw huismerk maar aan ons over, want met het oog op de feestdagen hebben we enkele duizenden flessen op voorraad voor echte wijnliefhebbers, waaronder een paar pallets Poll-Fabaire die in de afgelopen jaren alleen maar beter is geworden (zie alle onderscheidingen waaronder de hoogste 3 sterren in de Guide Hachette). het zou leuk zijn elkaar eens te spreken of ontmoeten, uiteraard met een mooi glas wijn erbij. Wij trakteren!
    Hartelijk gegroet,
    Lies en Steven van Eijck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *