Kalfsvlees met salie…

 

kalfsvlees met salie 007

We zijn vanuit mijn werk eerst bij de Jongste bediende op ziekenbezoek geweest; hij maakt het naar omstandigheden redelijk wel, maar…

“Het valt niet mee om door de kamer te kruipen in plaats van te lopen! Krukken zijn eigenlijk ook heel gevaarlijk binnenshuis, zoveel videofilms en dvd’s daar wordt je dóódmoe van, Mr Bean in Cannes was wél leuk, die bank zit écht niet lekker, op krukken kan ik geen glaasje meenemen, Sorry, Marleen, strijken kan ik zo niet, Carnaval in een rolstoel? Never! Ze bellen de hele tijd en weten niet wat dat voor moeite kost om bij dat ding te komen…” nou ja, zo gaat dat maar door. Kortom een gezellige zieke!

Natuurlijk was het alweer laat voor ik onze maaltijd kon gaan bereiden. Daar hadden we al rekening mee gehouden vandaag, snel dus; kalfsvlees met salie.

Voor twee personen;
2 mooie stukjes kalfsvlees, bijvoorbeeld kalfsmedallions, op kamertemperatuur
10 blaadjes salie (de salie in onze tuin is nog wel heel geurig maar de blaadjes zijn heel klein.
boter
2 plakken rauwe ham
Bak de kalfslapjes in de boter bijna gaar en voeg op het laatste moment de salie toe. Neem het vlees uit de pan en bak de ham heel even aan. Doe een eetlepel bouillon in de pan en schraap daarmee de aanbaksels los. Schik de salieblaadjes over het vlees, de plak ham ernaast en de jus erover.

Wij aten er ook een saus van eekhoorntjesbrood ( er was nog een restje. (het restje saus verwarmd, verse paddenstoelen even gebakken, en erbij gedaan)
Gebakken aardappeltjes en gewone groene sla.

Espresso toe.
© ellen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *