Kip en de laatste voorbereidingen voor Carnaval…

 

kip

Het weblog schoot er een beetje bij in de laatste dagen. We hebben het druk met de voorbereidingen voor de carnaval. De pakjes zijn eindelijk klaar, maar er moet nog veel meer gebeuren. Al sinds vele jaren is het traditie dat er in ons huis, tussen het feesten door, soep gegeten wordt. Een broodje erbij, een gebakken eitje, koffie toe en dan kunnen de feestvieders er weer tegen tot in de late uurtjes. Dat betekend natuurlijk een hoop boodschappen doen en plannen, wanneer welke soep enzovoorts.
Gisteren brachten we een bezoekje aan de Sumiranboerderij om alvast wat inkopen te doen. We kochten ook een paar grote biologische kippenbouten voor het avondeten.
Als je weinig tijd hebt altijd een prima gerecht; kip van de gril.

Per persoon een kippenbout, met vel.
Het vlees even inwrijven met peper en zeezout en bestrijken met een beetje olijfolie. Dan onder de gril in de voorverwarmde oven (220 graden) Na tien minuten de temperatuur terugdraaien naar 180 graden en nog een ongeveer kwartier laten bruinen en garen.
De tijd is moeilijk aan te geven. Deze biologische kippen zijn vrij groot en hebben wat langer tijd nodig dan een supermarktkip.

Wij aten er gebakken aardappeltjes bij en gegrilde tomaatjes.

tomaatjes uit de oven

Ik weet het, het is helemaal geen tijd voor tomaten maar onze grootgrutter heeft de laatste tijd altijd mooie rijpe Tasty Tom tomaatjes en die smaken ook in de winter best.
Ik sneed ze middendoor, legde ze in een ovenschaaltje, bestrooide ze met flink wat peper en zout en wat gedroogde oregano. Een scheutje superolijfollie erover en wat geraspte Pecorino Romano.
Het schaaltje ging in de oven naast de kip, ongeveer 15 minuten.
Een prima maaltijd waar je weinig omkijken naar hebt.

En natuurlijk espresso toe.
© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *