Lamsvlees met kappertjes en ansjovis…

lamsvlees

Het was voor ons vandaag een superluie dag. Lezen, uitgebreid ontbijten, een puzzeltje maken, rondje met de hond, een glas wijn in de middag, enzovoorts. Daarbij hoort voor mijn gevoel ook een stoofpot. Langzaam stoven, de tijd nemen en intussen genieten van de geuren die zich door de keuken verspreiden…

Ik maakte een stoofpotje van lamsvlees met ansjovis en kappertjes en gesmoorde kool.

Lamsvlees met ansjovis en kappertjes:

Voor 4 personen
1 kilo lamsvlees (van de bout of schouder, zonder bot, in dobbelstenen gesneden)
wat olijfolie of boter
2 uien fijngesneden
3 teentjes knoflook, even pletten en fijnhakken
1 laurierblad, 2 stukjes foelie, 4 kruidnagels, peper
1 klein glas witte wijn, eventueel wat bouillon
1 biologische citroen in kleine partjes gesneden
1 eetlepel kappertjes ( even het zout eraf spoelen)
4 ansjovisjes, fijngehakt
een handvol verse basilicum

Verhit de olie in een grote braadpan en braad het vlees daarin bruin. Voeg ui en knoflook toe en braad even mee.
Blus af met de wijn, voeg de kruiden toe en laat het geheel ongeveer 1 uur zachtjes stoven. Voeg eventueel wat bouillon toe.
Doe er dan de partjes citroen, de ansjovis, basilicum en kappertjes bij en laat alles nog zo’n 10 minuten stoven.

Wij aten er vandaag Italiaanse gestoofde kool bij. Een prima combinatie.

Espresso toe. Nu nog een mooie film om het weekend te sluiten!

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *