Stoofvlees van Iers rund…

 

runderstoofvlees

Ik kijk uit het raam en zie een prachtig wit landschap. De grote buien zijn uitgebleven, maar alles is bedekt met een flinterdun laagje sneeuw. En toch is het Pasen. Ellen zal straks de lunch van eerste Paasdag beschrijven. Laat ik het nog even over zaterdag hebben.

We hadden rundsvlees gekocht, Iers rundsvlees om te stoven. De prijs was goed en het vlees bleek van een zeldzame kwaliteit te zijn. Ellen maakte het vlees klaar met een minimum aan toevoegingen. Alleen een uitje, een paar pepertjes en wat karwijzaad. En natuurlijk zout en platte peterselie.

Het is lang geleden dat ik weer eens zulk smakelijk rundvlees at. Een deel van het vlees gebruikten we, de rest ging in de diepvries. Erbij namen we papardellen en een glas Spaanse landwijn. Groenten sloegen we over. Een Italiaans kaasje toe, en natuurlijk espresso.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *