Balletjes van lamsgehakt…

 

lamsgehakt

Schrikbarend hoe ver we achter liggen met het beschrijven van ons eten en drinken. Dat komt nooit meer goed…

Het hele weekend door hadden we flink aanloop op het Ministerie. Veel buurters, veel eters en veel drinkers. Zaterdag aten Ans en Hijn mee. De maaltijd zal nog beschreven worden.
Gisteren, de zondag dus, zat vanaf een uur of twee de keukentafel vol volk en dat bleef zo tot een eind in de avond. Ellen bakte Russische pasteitjes voor het gezelschap. Ze gebruikte als vulling onder anderen gekruid gehakt van onze Turkse slager.
Toen in de avond de gasten waren vertrokken en we toch nog een kleinigheid moesten eten gebruikte Ellen de rest van het gehakt om een soort afgeplatte balletjes te maken. Die werden gebakken in de koekenpan . Wat sla erbij en grote kappers, een uitje en een tomaat, olie, peper en zout. Dat was onze late maaltijd.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *