Gestolen artikelen en recepten…

crocus

Ik schreef het zojuist al,  dankzij de reactie van een oplettende lezer zag ik dat op de site Culinair nieuws artikelen en recepten en foto’s geplaatst worden van het Ministerie van Eten en Drinken. Ook artikelen van medebloggers zoals onder andere Gerrit-Jan van Eetschrijven worden zonder toestemming of overleg gekopieerd. Gerrit Jan schreef al een gepeperd stuk naar de dames en heren van deze site. Zijn artikelen werden daarop weliswaar meteen verwijderd maar men knipt-en-plakt-en-steelt gewoon vrolijk door van andere webloggers.
Wat een rare manier om een site bij te houden!
Ik zou zeggen ga zelf eens in de keuken staan en schrijf er een mooi verhaal over. Of ga publiceren in een heel andere categorie; “hoe steel ik mezelf rijk met de teksten van anderen”.
Ik heb geen zin en tijd om te zoeken naar een e-mail adres van de dames en heren van deze site. Ik zal dit stukje gewoon plaatsen dan zal het wel te lezen zijn op de plaats van bestemming?!
Ik zal onderstaande brief ook als reactie op de site zetten.
Wordt vervolgt!!!

Ls.
Ik zie dat uw site Culinair nieuws gewoon alle artikelen bij elkaar knipt en plakt. Ik had mijn vorig stukje nauwelijks afgerond en geplaatst of het was al te lezen op uw commerciële site! Ik heb daarvoor nooit toestemming gegeven!
Er staat wel een naam boven de artikelen maar geen enkele link naar het Ministerie van Eten en Drinken!!! Het lijkt alsof wij medeschrijvers van deze site zijn. Niets is minder waar.
Er is nooit enig contact geweest tussen het Ministerie van Eten en Drinken en uw “culinaire knip-en-plakker(s)”.
Wel maakt u mooie sier met artikelen die ik en mijn medebloggers schrijven. Er staan bovendien advertenties op de site, dus ontvangt u ook nog geld voor onze artikelen!
Wij hebben er heel bewust voor gekozen om op ons weblog géén advertenties toe te laten en dan staan onze artikelen opeens te lezen tussen die, door ons verfoeide, commerciële troep!

Bij mijn foto’s stond altijd al duidelijk vermeld dat ze alleen gebruikt mogen worden mét bronvermelding. U heeft mijn foto’s zonder bronvermelding of toestemming overgenomen.

Voor alle duidelijkheid is op mijn weblog nu ook te lezen dat teksten niet zonder toestemming gebruikt mogen worden.

Ik eis dat mijn artikelen per omgaande worden verwijderd en dat er geen artikelen meer zonder mijn toestemming worden geplaatst.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *