De laatste gestolen artikelen…

kalfsrolletjes en kool 004

Ik moet er, geloof ik, maar voor het laatst op terug komen. Rondom de gestolen artikelen ontstond een ware correspondentie, zowel op het web-log alsook via onze mail-box. Veel steunbetuigingen en begrip voor ons standpunt dat er niet zomaar gejat mag worden, al verpakken de voorstanders van het “vrij te gebruiken” woord hun argumenten nog zo mooi in al dan niet technische argumenten en pseudo-goede- bedoelingen.

Het is en blijft wat ons betreft zo klaar als een klontje. De lezer neemt een foto van het Ministerie, of een artikel, al naar gelang hij nodig heeft of gebruiken kan. Daarbij wordt de bron vermeld en wat ons betreft is de kous dan af. Onze hele collectie overnemen is uit den boze, en ook één foto of één artikel gebruiken voor commerciële doeleinden verbieden wij.

Wij staan op het standpunt dat ons eigen web-log niet ontsierd dient te worden door reclame-rotzooi, en we stellen het absoluut niet op prijs dat onze artikelen en foto’s op andere plaatsen verschijnen tussen “Deutsche Telecom en ABN Amro”. Als je geld wilt verdienen (want er is écht geen andere reden om hele reeksen artikelen bij elkaar te stelen) zou je misschien zelf eens moeten gaan schrijven.

En dat is dan dat…

Er moest gisteren ook nog gegeten worden. Het was dan wel zaterdag, maar zowel Ellen als ik hadden verplichtingen aan onze werkgevers. En de avond was gereserveerd voor de reünie van Ellens zesde klasje van de Michaëlschool (jaargang vierenvijftig…).

Dus: eenvoudig en snel, maar ook voedzaam en lekker. Koolsalade van de restanten van de kool van eergisteren, lamscarbonaatjes en gebakken aardappeltjes. Later op de avond een stukje Morbier en een kop koffie.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *