Spaghetti met truffel…

 

pekskes de  afrekening 027

Tegen de tijd dat Ellen thuis kwam van haar feestje moest ik alweer zowat gaan werken. We zaten dus verlegen om een snelle maaltijd. Het werd spahetti met truffel.

De spaghetti koken, en in de tussentijd een teentje knoflook fruiten in de olijfolie. Is de spaghetti klaar dan schep je er de knoflook, de olie en wat verse peterselie door. Daar overheen een paar dunne plakjes truffel en klaar is het gerecht. Voor de liefhebber kan er dan nog wat geraspte Parmasaanse kaas overheen.

We hadden een blikje met geconserveerde zomertruffels staan (Tuber aestivum Vitt.) Nu is dat niet de meest aangewezen paddenstoel om op deze manier te gebruiken, dat weten wij ook wel. Hij doet het beter in vullingen of gerechten in folie. Maar we hadden geen Zwarte truffel, laat staan een Witte truffel en we wilden onze eenvoudige spaghetti toch met truffel versieren. We hebben lekker gegeten hoor, daar niet van. Maar het is waar, de zomertruffel is niet echt geschikt voor dit gerecht, zeker niet in geconserveerde vorm…

In het potje zitten nog een paar paddenstoelen, we zullen ze op wat confessioneler wijze verwerken. We houden je op de hoogte.

Ook hebben we nog een blikje staan met het geconsentreerd sap van de (veel smakelijker) Zwarte truffel (Tuber melanosporum Vitt.). Wat we daar toch weer mee moeten? Enfin…, we bedenken wel wat.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *