Asperges naturel…

asperges

Naar aanleiding van de laatste aspergemaaltijd kreeg het Ministerie een aantal reacties over een geheel andere manier van garen, en wel met behulp van olie en boter. Deze manier zou de smaak bevorderen c.q. beter bewaren. Kattebelletje had het uitgeprobeerd naar aanleiding van een artikel in het NRC-Handelsblad. Zij was er van geporteerd. Bij Foodstyling gebruikten ze deze methode ook. En die merkten dan weer geen verschil tussen de conventionele methode en die met olie. Ellen had zich voorgenomen om het procedé uit te proberen, en wel de eerst volgende keer dat we asperges zouden eten.

Nu wilde het geval dat ík vandaag kookte en ik waag me niet zomaar aan experimenten. Ik maakte onze asperges heel conventioneel klaar. Geschild, gekookt, met gesmolten boter, een ei en een plak ham.

Prima maaltijd hoor. Die andere methode bewaren we voor de volgende keer. Toe aten we een stukje Morbier.

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *