Runderstoofvlees met rode wijn en fungi…

 
 

runderstoof 015

Gisteren wilden we runderstoofvlees eten. Door onverwachte omstandigheden begon ik te laat met koken en omdat zo’n stoofpot echt heel langzaam en zachtjes moet garen, besloten we niets te overhaasten en gewoon een snelle maaltijd van de afhaalchinees te eten. Intussen kon de stoofpot gewoon verder garen.
Gisteravond heeft het vlees dus nog mooi doorgesudderd en vandaag was het werkelijk heerlijk. Eigenlijk een aanbeveling voor zo’n stoofpot; gewoon een dag van te voren klaarmaken. Alle smaken kunnen dan optimaal met elkaar mengen.

Voor vier personen;
2 eetlepels olijfolie
4 dikke succadelappen (rundvlees dus)
1 ui, 4 teentjes knoflook, fijngehakt
4 tomaten, in stukjes
tijm, laurierblad, peper, zout
1 1/2 glas rode wijn
1 eetlepel tomatenpuree
een handje gedroogd eekhoorntjesbrood, 10 minuten weken in lauwwarm water (gooi het vocht niet weg)
wat peterselie

Verhit de olijfolie en bak daarin het vlees rondom bruin. Voeg ui en knoflook toe en laat ze even bruinen.
Doe er dan de tomatenstukjes bij en bak ze ook even mee.
Voeg de uitgelekte paddenstoelen toe, de wijn en de kruiden. Laat alles even sudderen en doe er de tomatenpuree bij en wat weekvocht van de paddenstoelen.
Laat het geheel zo minstens 3 uur heel zachtjes stoven. Voeg eventueel wat wijn toe of nog wat vocht van de paddenstoelen.
Een dag na de bereiding is dit gerecht misschien nog wel beter op smaak!

Wij aten er aardappeltjes bij en aubergines uit de oven.

Espresso toe.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *