Bloggen over je moeder!!!

 


Marina heeft op haar weblog een geweldig mooi idee gelanceerd: met moederdag bloggen over je moeder,en met vaderdag natuurlijk over je vader!

Zij schrijft: Zou het niet prachtig zijn als we met zijn allen op dezelfde dag verslag zouden doen van een herinnering van diegenen die ons voorgingen op het levenspad? Als we massaal een foto op zouden rakelen uit de oude doos en die stuk voor stuk op Flickr zouden zetten met een toepasselijke tag? (blogoverjemoederdag2008?)

Moederdag, vaderdag, wij van het Ministerie hebben er helemaal niks mee. Deze door de commercie opgeklopte, sentimenten trekkende, maar vooral winstgevende bedoening voor de grootwinkelbedrijven hoeft voor ons helemaal niet! De tijd van de zelfgekleide asbakken en gefiguurzaagde wijnglazen waar onze dochter ons mee verraste ligt ver achter ons.

Maar het plan om met ons allen te gaan bloggen over onze moeders en vaders spreekt ons aan. Een soort postuum eerbetoon aan onze ouders, mooier dan alle  cadeaus uit de winkel toch?
Wij vinden het een prachtig idee om de lievelingsgerechten van onze moeders, helaas beiden overleden, weer eens klaar te maken en erover te schrijven. Nu nog eens goed nadenken wat het meest typische gerecht van onze moeders was. Keus te over wat mijn moeder betreft, maar dat maakt het des te moeilijker om te kiezen. En ook op vaderdag zal er wel iets toepasselijks te schrijven zijn. Al was het in de tijd van onze vaders niet zo gebruikelijk dat mannen ook maar iets in de keuken deden, onze vaders hadden allebei zo hun eigen specialiteiten wat eten betreft.

Laten we dan ook massaal, vanavond al in de oude fotodoos duiken en er een mooie nostalgische avond aan beleven.
Marina heeft ook een soort vignet bedacht, vrij te gebruiken.

Aanstaande zondag zal dus in ieder geval op het Ministerie te lezen zijn wat onze moeders zoal op tafel toverden.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *