Pasta met doperwtjes, artisjokken en tomaat

pasta met kip, artisjokkenhartjes en tomatensaus 001

Paul is gisteren aan zijn knie geopereerd. Geen ernstige ingreep, hij mocht aan het eind van de middag weer naar huis en alles gaat, naar omstandigheden prima. Ik wist niet goed wat ik zou koken en of de patiënt wel zin in eten zou hebben. Ik kocht dus maar een biologische kipfilet, daar leek me wel een licht maaltijd mee te maken en je kunt er alle kanten mee op. Paul bleek best trek te hebben en ik maakte een snelle geïmproviseerde pasta.

1 biologische kipfilet in stukjes gesneden
wat olijfolie
2 kleine chilipepertjes
2 tomaten
een handjevol diepvriesdoperwtjes
4 artisjokkenharten uit blik, in vieren gesneden
1 flinke teen knoflook, geplet en gehakt
Ik gebruikte een platte pastasoort, linguine.

Verwarm de olijfolie en bak daarin de stukjes kip snel bruin. Bak de knoflook en de pepertjes even mee en doe er dan de tomatenstukjes bij en de artisjokken. Blancheer de erwtjes een paar minuten en voeg ze ook toe.
Doe er eventueel een scheutje witte wijn bij of wat bouillon om het wat smeuïger te maken.
Kook intussen de pasta al dente schik ze op een mooie schaal. Schep het kip-groentenmengsel erover en dien snel op.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *