Geroerbakte broccoli met gember en rode peper.

chinees 004

Er moest ook nog wat groenten bij onze Chinese maaltijd. Ik koos voor
broccoli met gember en wat rode peper.

Voor vier personen:
500 gram broccoli in kleine roosjes (wij eten graag
met stokjes, ik had de stukken wat fijner moeten snijden. Dat eet
makkelijker)
1 1/12 eetlepel arachideolie
2 eetlepels verse gember in
fijne reepjes gesneden
1 verse rode peper, zonder zaad, in fijne reepjes
gesneden
wat peper en zout
wat bouillon
2 theelepels sesamolie

Blancheer de broccoliroosjes 3 minuten in kokend water. Schep ze uit de pan
en laat ze even schrikken in koud water. Laat ze goed uitlekken.

Laat de wok heel heet worden en verhit daarin de olie. Bak de gember met de
peper even om en om. Voeg zout en peper toe en de broccoli met de bouillon.
Roerbak op een matig vuur tot de broccoli helemaal door en door warm is. Voeg
dan de sesamolie toe. Roerbak nog 30 seconden en dien op.

chinees 002

Al met al een smakelijke maaltijd. We aten er wat droge witte rijst bij en
dronken een glas Pinot blanc uit de Elzas. Vooral de smaak van broccoli met de
gember vond ik heel lekker, een mooie combinatie.

Niet Chinees, denk ik maar toch; espresso toe!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *