Gevulde courgettes…

gevulde cougettes

Meldde ik gisteren dat Ellen kwartels aan het braden was, vandaag vertelde ze
me dat het uiteindelijk “kwartels in saus van oude Langedoc” werd. Verder was
alles goed. Tsja, wat moet ik daar nog aan toevoegen?

Ik hield het vandaag bij een eenvoudige ovenschotel, groenten en vlees in
één, ook lekker… Ik maakte het gerecht voor twee personen.

1 middelgrote courgette, 250 gram gehakt halfom, 1/2 vers pepertje, 2 handen
peterselie, 1 teentje knoflook, 1 uitje, 50 gram vers geraspte kaas (pecorino),
olijfolie,  peper en zout uit de molen.

Hak het uitje en de knoflook. Smoor dan in een beetje olie de ui en knoflook
tot ze galzig worden. Snijd het pepertje fijn en doe dat erbij. Voeg dan het
gehakt toe en bak het mooi rul. De peterselie gaat er halfweg het bakproces bij,
en zout en peper naar believen. Schil intussen de courgette. Snijd hem
doormidden en haal met een lepel de zaadlijsten weg. Is het gehakt klaar, haal
het dan uit de pan en zet het apart. Verwarm opnieuw wat olie in de braadpan en
laat de courgette daar tien minuten zachtjes in stoven. Wrijf een paar druppels
olie uit over de bodem van een ovenschaal. Plaats hierin de courgette-helften en
vul ze met het gehaktmengsel. Strooi er rijkelijk kaas over en plaats de schotel
in een voorverwarmde oven (200 graden). Na 10 minuten is je gerecht klaar.

Opmerking: De courgette hoeft niet persé geschild te worden. En houd je van
knapperige groente dan kun je het stoven van de courgette ook achterwege laten.
Doe je het zoals ik dan is de groente echter aangenaam zacht, met toch nog een
beetje “bite”. Ik gebruikte veel peterselie. Dat is namelijk niet alleen
versiering, maar wel degelijk ook een smaakmaker. Er was pecorino in huis, dus
gebruikte ik pecorino. Het had ook Goudse kunnen zijn, of Parmezaanse. Mijn
pecorino was aan de zoute kant, dus was ik spaarzaam met zout uit de molen.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *