Op de huid gebakken zalm…

zalm en tomaat 020

Ik had vandaag niet zo’n zin om ingewikkelde gerechten te maken. Er lag een
enorme berg wasgoed, in de tuin tiert het onkruid welig, verdorde rozen moeten
weggeknipt, kelder en koelkast moesten aangevuld worden…Druk druk druk, en ik
heb nog wel vakantie!

Simpel eten dus; een stuk zalm, op de huid gebakken in een klein beetje olie.
Vlak voor het bakken wat peper en zeezout erover en dan ongeveer 15 minuten in
de pan. Garneren met schijfjes citroen en wat verse tuinkruiden. (kan eigenlijk
ook heel goed op de camping!)

Wij aten er gebakken Rozevalaardappeltjes bij en een salade van broccoli.

De broccoli 4 minuten blancheren in kokend water. Afgieten en laten
schrikken in ijskoud water. De broccoli in een schaal schikken en er een mengsel
overgieten van wat olijfolie, fijgehakte knoflook en een paar druppels
balsamicoazijn.

Zou ik bijna de voortreffelijke Riesling vergeten! Wij dronken er een glas
Riesling bij. Een simpele aanbieding in de supermarkt in Luxemburg. We kochten
wat flessen en zijn er heel content mee;
Riesling Wormeldange, Grand premier
Cru, van de Caves van St. Martin, Remich, Luxembourg.

Natuurlijk espresso toe!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *